SimpleMail Not Working

Support, Questions and Discussions on SimpleMail

Moderator: alorbach

Google Ads


SimpleMail Not Working

Postby Guest » Wed Jun 30, 2004 7:34 pm

Hi,

We're running a registered version of SimpleMail (3.1) and it doesn't appear to be working. When you try to submit a form, the server either gives a HTTP 500 error or says that it can't instantiate SimpleMail. We're running IIS on Windows 2000 Server. Any help you can provide is much appreciated.
Guest
 

Postby mmeckelein » Thu Jul 01, 2004 8:42 am

Hi,

what does the LastStatusMessage property says?

Here a quick sample how to get the LastStatusMessage:

Code: Select all
<%@ LANGUAGE="VBSCRIPT" %>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
charset=iso-8859-1">
<title>ASP Sample Mailer</title>
</head>
<body>
<p>Testing mail
<p>
<%
set o = Server.CreateObject("ADISCON.SimpleMail.1") ' create mailer!

o.MailServer = "yourmailserver.com"
o.Sender = "test@test.com"
o.Recipient = "any@one.com"
o.Subject = "test msg"
o.MessageText = "test" + Chr(13) + Chr(10) + "test"

call o.Send
Response.Write("Last status: ")
Response.Write(o.LastStatus)
Response.Write("<br>Last status message: ")
Response.Write(o.LastStatusMessage)

set o = Nothing
%>
</body>
</html>


Best regards,
Michael Meckelein
Adiscon
Last edited by mmeckelein on Fri Jul 02, 2004 5:48 pm, edited 1 time in total.
mmeckelein
Adiscon Support
 
Posts: 176
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:07 pm

Postby Yarlen » Thu Jul 01, 2004 3:15 pm

Hi Michael,

I get the same error as before: HTTP 500 Internal Server Error. :( I just tried to reinstall the program, but that didn't help either.
Yarlen
New
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 30, 2004 7:31 pm

Postby mmeckelein » Thu Jul 01, 2004 3:18 pm

Hi Yarlen,

get you any error in your event log?
mmeckelein
Adiscon Support
 
Posts: 176
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:07 pm

Postby Yarlen » Thu Jul 01, 2004 3:23 pm

Yup, this is all it had:

Source: TermServDevices
Category: None
Type: Error
Description: Initialization of Notify Failed.

Data (Words): 0000: ffffffff 0000015d
Yarlen
New
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 30, 2004 7:31 pm

Postby mmeckelein » Thu Jul 01, 2004 3:59 pm

This sounds not like a simplemail error. Do you get any errors during installation of simplemail?

Can you please also test simplemail with a vb script. Simply make a simplemail.vbs file and insert the following:
Code: Select all
Set o = CreateObject("ADISCON.SimpleMail.1")
o.MailServer = "mailserver.com"  ' Address of SMTP-Server
o.Sender = "your@mail.com"
o.Recipient = "any@one.com"
o.Subject = "test mail"
o.MessageText = "test" + vbCrLf + "test"
Call o.send

msgbox(o.LastStatus)
msgbox(o.LastStatusMessage)
mmeckelein
Adiscon Support
 
Posts: 176
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:07 pm

Postby Yarlen » Thu Jul 01, 2004 4:47 pm

No problems during installation. I ran the script you provided and it returned -1; Could not connect to mail server.
Yarlen
New
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 30, 2004 7:31 pm

Postby mmeckelein » Fri Jul 02, 2004 8:41 am

Hi Yarlen,

OK, simplemail is installed correctly.

Have you edit the vb script according to your requirements (edit mailserver, sender and recipient)?

If so, the message "Could not connect to mail server" indicates that your mailserver is not reachable. Please check if your mailserver address is right and if your mailserver connection is working.
mmeckelein
Adiscon Support
 
Posts: 176
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:07 pm

Postby Yarlen » Fri Jul 02, 2004 3:19 pm

Duh. :( I forgot to change those settings. :oops:

The script replies with 221 - <mail server name> ESMTP server closing connection.

So, it's on our end from the sounds of it?
Yarlen
New
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 30, 2004 7:31 pm

Postby alorbach » Mon Jul 05, 2004 1:29 pm

Yarlen wrote:The script replies with 221 - <mail server name> ESMTP server closing connection.


Code 221 is a success :)
So your email got successfully send ;)
alorbach
Site Admin
 
Posts: 1627
Joined: Thu Feb 13, 2003 11:55 am

Postby Yarlen » Mon Jul 05, 2004 3:49 pm

Hmm, but our forms still don't work. :( I still get Internal Server Errors when trying to call the SimpleMail Object.

HTTP 500.100 - Internal Server Error - ASP Error

Error Type:
Server object, ASP 0177 (0x800700008)
800700008

On this line:

set sendmail = Server.CreateObject("ADISCON.SimpleMail.1")
Yarlen
New
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 30, 2004 7:31 pm

Postby mmeckelein » Mon Jul 05, 2004 4:44 pm

Can you try the following please:

- start console: "Start" -> "Run...", type "cmd"
- go to your simplemail folder (e.g. c:\program files\simplemail)
- type "regsvr32 simplemail.dll"
- restart your iis
mmeckelein
Adiscon Support
 
Posts: 176
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:07 pm

Postby Yarlen » Mon Jul 05, 2004 5:24 pm

That did it! Thanks! :D
Yarlen
New
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 30, 2004 7:31 pm

Postby mmeckelein » Mon Jul 05, 2004 5:27 pm

np :D Nice that our product work for you, now.
mmeckelein
Adiscon Support
 
Posts: 176
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:07 pm

Google Ads



Return to SimpleMail

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron