Information: Forum is in read-only mode
For details and other support options see https://www.adiscon.com/news/support-forum-set-to-read-only-mode/

10106 The requested service provider could not be loaded or

Discuss Windows Event Log events. What they mean, what they tell you about your machine's security ... and whatever questions else you have.

Moderator: alorbach

Google Ads


Postby alorbach » Thu Oct 30, 2003 9:51 am

Good to hear that it works again.
Somehow the TCP/IP Stack must have been trashed :-/!

You are the second one with such a problem this week (one of my m8's had a similar problem a few days ago).
I have a last question, do you directly connect to the Internet?
alorbach
Site Admin
 
Posts: 1627
Joined: Thu Feb 13, 2003 11:55 am

Postby ahofmann » Thu Oct 30, 2003 10:01 am

i had some kind of this problem, too! At the beginning of this week, i installed VMware WS 4 on my system! After rebooting the machine i had problems with my internet connection! i logged in to my internet-povider successfully, but the browser couldn't show a website! always "Page can't be displayed"! Messengers like MSN and ICQ didn't work, too! Also Outlook coldn't connect to a mailserver! It was very confusing, cause my internet-connection was established and it said that there were data transferred! but no programm that used the internet-connection could "talk outside"!
Deactivate of the VMware network-connections didn't help!
Also deinstalling of VMware didn't work, so i resored my system like alorbach said (with F8 suring startup) to a point before installing VMware and all was fine!

I'm wondering about, what this error was! TCP/IP broken? I don't know...

Greetings,

ahofmann!
ahofmann
 

Postby Guest » Thu Oct 30, 2003 11:56 am

alorbach wrote:Good to hear that it works again.
Somehow the TCP/IP Stack must have been trashed :-/!

You are the second one with such a problem this week (one of my m8's had a similar problem a few days ago).
I have a last question, do you directly connect to the Internet?


Via an ADSL router ( Vigor 2600 ) - though only for 4 days until the problems started. Before that I was using ISDN. I suspect the removal of a Network Bridge between Firewire and Ethernet ports did it ( because a similar thing happened to a colleague who removed a bridge ).

Thanks again
Guest
 

Postby alorbach » Thu Oct 30, 2003 3:50 pm

Today Microsoft revised 3 Security patches because of a few problems with the old security patches. Possible your problem was related to these security patches :shock: .

Check http://www.microsoft.com/technet/securi ... noct03.asp for more
alorbach
Site Admin
 
Posts: 1627
Joined: Thu Feb 13, 2003 11:55 am

Same prob

Postby Rahul » Thu Jan 29, 2004 7:48 pm

Hi my frnds
Even I have the same prob.
It actually occured when I installed S4f Filter Pack after that whenever I tried to open any webpage using any Broser (IE, Netscape, Opera) the preference dialog box of the Software comes up.
The Speciality of the software is that u cannot uninstall it.
Any how i tried to delete the files from Program files folder as well as from \\Systemfolder\system.
In my case \\Systemfolder\System had 3 files i.e. Filter7.dll, SPORDER.DLL, WINS4F.DLL.
This was all I could do about the Software. I am still doin R&D on it.
May be it wil help u.
Note: Before instaling software think twice :twisted:
U will get the software from s4f.com

[/u][/b]
Rahul
 

Re: Same prob

Postby guest » Mon Apr 12, 2004 8:55 am

Rahul wrote:Hi my frnds
Even I have the same prob.
It actually occured when I installed S4f Filter Pack after that whenever I tried to open any webpage using any Broser (IE, Netscape, Opera) the preference dialog box of the Software comes up.
The Speciality of the software is that u cannot uninstall it.
Any how i tried to delete the files from Program files folder as well as from \\Systemfolder\system.
In my case \\Systemfolder\System had 3 files i.e. Filter7.dll, SPORDER.DLL, WINS4F.DLL.
This was all I could do about the Software. I am still doin R&D on it.
May be it wil help u.
Note: Before instaling software think twice :twisted:
U will get the software from s4f.com

[/u][/b]



Hi all,
I came across this forum while searching for an error message. Today, I installed the software utility and drivers for a wireless USB card made by
Syntax and after rebooting the computer (running windows XP), it can't get an IP address. The error messages are: "The requested service provider could not be loaded or initialized" for wired connection and "An operation was attempted on something that is not a socket" for wireless connection. Might be something to do with my McAfee virus scanner.

No problem with the wireless router as another computer is able to obtain IP address. Looks like I need to try the method given in Knowledge base article 817571.

I'd hate to do a fresh install as I have tons of software installed on it! Has anybody figured out what is the best way to restore TCP/IP software in case a third party has corrupted the stack?

thanks!
RA
guest
 

Re: Same prob

Postby Guest » Mon Apr 12, 2004 7:55 pm

guest wrote:
Rahul wrote:Hi my frnds
Even I have the same prob.
It actually occured when I installed S4f Filter Pack after that whenever I tried to open any webpage using any Broser (IE, Netscape, Opera) the preference dialog box of the Software comes up.
The Speciality of the software is that u cannot uninstall it.
Any how i tried to delete the files from Program files folder as well as from \\Systemfolder\system.
In my case \\Systemfolder\System had 3 files i.e. Filter7.dll, SPORDER.DLL, WINS4F.DLL.
This was all I could do about the Software. I am still doin R&D on it.
May be it wil help u.
Note: Before instaling software think twice :twisted:
U will get the software from s4f.com

[/u][/b]



Hi all,
I came across this forum while searching for an error message. Today, I installed the software utility and drivers for a wireless USB card made by
Syntax and after rebooting the computer (running windows XP), it can't get an IP address. The error messages are: "The requested service provider could not be loaded or initialized" for wired connection and "An operation was attempted on something that is not a socket" for wireless connection. Might be something to do with my McAfee virus scanner.

No problem with the wireless router as another computer is able to obtain IP address. Looks like I need to try the method given in Knowledge base article 817571.

I'd hate to do a fresh install as I have tons of software installed on it! Has anybody figured out what is the best way to restore TCP/IP software in case a third party has corrupted the stack?

thanks!
RA


OK! The second part of method 1 in article 817571 worked :-)
Guest
 

Fixed: Requested service provider could not be loaded

Postby Paul » Sat Sep 04, 2004 5:32 am

I have a laptop running Windows XP that was initially very slow accessing the Internet, then wouldn't load parts of pages, and eventually started reporting "Requested service provider could not be loaded or initialized" when trying to ftp or telnet from the cmd prompt.

This all seemed to start around the time that Norton Internet Security downloaded an automatic update to a DLL, but failed when installing the new DLL.

I uninstalled NIS, but no improvement. I also tried applying XP SP2, but no help.

I came across this forum whilst searching for an answer, and I applied Method 1 of Knowledge Base Article 817571 (as suggested by Guest on 28 Oct 2003), and it now works perfectly.

Thanks,

Paul
Paul
 

Postby Guest » Thu Nov 04, 2004 10:51 pm

Hey all, I'm a tech support rep that just fixed this problem over the phone (man did it suck!) I'll attach my notes in case it will help be helpfull to anyone in the future.
Code: Select all
TRAINED UP AT  576 992                         
                                               
TWO COMPUTERS, ONE IS WORKING AND THE OTHER IS 
 NOT.                                           
                                               
POWERCYCLED THE ROUTER.                         
                                               
IPCONFIG /RENEW - ERROR: LOCAL AREA CONNECTION:
 THE REQUESTED SERVICE PROVIDER COULD NOT BE LOADED OR INITIALIZED.                           
                                                 
REBOOTED AND NOW GETTING AN OPERATION WAS         
 PREFORMD ON SOMETHING THAT IS NOT A SOCKET.     
                                                 
SHE HAS SP2. WE TURNED THE FIREWALL OFF AND       
 REBOOTED.                                       
                                                 
NOW AN OPERATION WE ATTEMPTED ON SOMETHING THAT   
 IS NOT A SOCKED.                                 
                                                 
SHE HAS MCAFEE BUT IT IS ONLY THE AV.             
                                                 
DID NETSH

AND REBOOTING...                                 
                                                 
STILL NOT WORKING.                               
                                                 
SHE EXPLAINED TO ME THAT IN THE PAST SHE HAD THE
 30 DAY TRIAL OF MCAFEE FIREWALL, AND SHE HAS   
 BEEN HAVING DIFFERANT PROBLEMS EVER SINCE SHE   
 INSTALLED SP2.                                 
                                                 
I EXPLAINED THAT EVERYTIME I HAVE EVER HAD THIS 
 PROBLEM BEFORE IT HAS BEEN MCAFEE. SHE IS GOING
 TO TRY TO R/R MCAFEE AND SEE WHAT THAT DOES.   
 I ADV OF AVG IN CASE SHE IS INTERESTED.         
                                                 
DID NETTCPIP                                     

AND REBOOTED.                                 
                                             
STILL CANNOT RENEW IP ADDRESS.               
                                             
OTHER COMPUTERS STATS:                       
IP: 192.168.0.2                               
NM: 255.255.255.0                             
GW: 192.168.0.1                               
                                             
ENTERED STATIC:                               
IP: 192.168.0.3                               
NM: 255X3                                     
GW: 192.168.0.1                               
NS1:SAME                                     
NS2:BLANK                                     

STILL NO INTERNET.                           
                                             
PING 192.168.0.1 REPLY FROM!                 
                                             
PING WWW.GOOGLE.COM COULD NOT FIND HOST.     
                                             
PING 216.239.39.99 REPLY FROM!               
                                             
ADDING NS2: 216.167.161.35                   
                                             
PING WWW.GOOGLE.COM COULD NOT FIND HOST.     
                                             
GOING TO HTTP://216.239.39.99               
 NOT BRINGING UP GOOGLE...                   
                                             
CHECKING MAL-WARE/SPYWARE:                       
*ESCORHCER - REMOVED                             
*HYPERLOAD - REMOVED                             
*LIVEREG SYMANTEC - REMOVED                       
*SYMANTEC LIVE UPDATE - REMOVED                   
*MAXALERT - REMOVED                               
*MEDIA TICKETS - REMOVED                         
*MODEMHELPER - REMOVED                           
*PHONETOOLS - DNRM                               
*SAFECAST SHARED COMPONENTS - REMOVED             
*SUPPORTER 5 - ERROR ACCOURD WHEN TRIED TO RE     
*WIBU/KEY SETUP - DNRM                           
                                                 
SO SHE HAD NORTON AT ONE POINT...                 

 REBOOTED AND SHE'S PULLING EMAIL!                 
                                                   
 MAYBE IT WAS A COMBINATION OF A COUPLE OF THINGS,
  EITHER WAY, SHE IS WORKING...                   
                                                   
 ADVISED OF AVG AS AN ALTERNATIVE.                 
  ADVISED THAT FIRST AND FORMOST SHE NEEDS TO GET 
  SOLID ANTI-VIRUS ON THAT COMPUTER BEFORE SHE     
  DOES ANYTHING ELSE.                             
                                                   
 SHE HAS MY NAME AND TKT IF NEEDS ANYTHING ELSE.   
                                                   
 TICKET CLOSED                                                                 
Guest
 

corrupted Winsocks

Postby bulok » Sun Dec 26, 2004 6:00 pm

Here's my quick fix for this.


1) Remove winsock and winsock2 from registry editor.

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Winsock
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Winsock2

2) Restart PC. When it boots it should tell you TCP/IP is not installed.

3) Go to Network connections and Right click their connection. Choose Properties.

4). Click Install

5). Click Protocol, then click Add

6) Click Have Disk. Type C:\Windows\inf . Choosing browse on the C: prompt won't work since it won't be listed there.

7). On the list available choose Internet Protocol (TCP/IP) and then click OK

That's it. There shouldn't be anymore restart involved so try to see if they can get online. If not then a reboot should work.
bulok
 

thanks

Postby guest » Tue Dec 28, 2004 8:27 pm

the knowledge base reference and the info about this problem were a life-saver. my machine is back on the network.

thanks folks.
guest
 

Postby Guest » Wed Jan 12, 2005 10:58 am

Anonymous wrote:
alorbach wrote:Good to hear that it works again.
Somehow the TCP/IP Stack must have been trashed :-/!

You are the second one with such a problem this week (one of my m8's had a similar problem a few days ago).
I have a last question, do you directly connect to the Internet?


Via an ADSL router ( Vigor 2600 ) - though only for 4 days until the problems started. Before that I was using ISDN. I suspect the removal of a Network Bridge between Firewire and Ethernet ports did it ( because a similar thing happened to a colleague who removed a bridge ).

Thanks again
Guest
 

Thank You

Postby hollywood » Sat Jan 15, 2005 9:33 am

Thanks a ton for the info! I've been racking my brain trying to figure that problem out. It's great to have people like yourselves out there! Keep up the good work!
hollywood
 

done....

Postby pacolorente » Tue Jan 18, 2005 6:06 am

thank you very much people...for your helps....Bye :lol:
pacolorente
 

Thanks

Postby Senator » Thu Jan 20, 2005 6:26 pm

got a techsupport call about this and the fix listed here totally worked. Click Click Booya.
Senator
 

Google Ads


PreviousNext

Return to Windows Events

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron